Osuuskunnan säännöt

Säännöt on laadittu Osuuskuntalain pohjalta. Osuuskuntalakia noudatetaan niiltä osin mitä näissä säännöissä ei ole mainittu.

Y-tunnus: 26135085

1. Toiminimi ja kotipaikka
Osuuskunnan nimi on Kirkkonummen ruokaosuuskunta, ruotsiksi Kyrkslätts matandelslag. Osuukunnan kotikunta on Kirkkonummi.

2. Toiminnan tarkoitus
Osuuskunnan toiminnan tarkoituksena on edistää paikallisen ja luonnonmukaisesti tuotetun ruoan saatavuutta ja tarjota mahdollisuus osallistua viljelytoimintaan.

3. Toimiala
Osuuskunnan päätoimiala on puutarha- ja maataloustuotanto sekä maataloustuotteiden välitys ja kauppa. Lisäksi osuukunta voi tuottaa virkistys-, koulutus- ja kahvilapalveluita.

4. Muiden kuin jäsenten oikeus käyttää osuuskunnan palveluja
Osuuskunnan palveluja voivat käyttää muutkin kuin osuuskunnan jäsenet.

5. Osuusmaksu
Jokainen osuuskunnan jäsen on velvollinen osallistumaan osuuskuntaan yhdellä viidenkymmenen (50) euron suuruisella osuusmaksulla. Osuusmaksu täytyy maksaa yhdessä erässä neljäntoista (14) päivän kuluttua jäsenyyden hyväksymisestä.

6. Muut maksut
Osuuskunnan jäsen on velvollinen maksamaan liittymismaksun. Osuuskunnan hallitus päättää liittymismaksusta sekä osuuskunnan tuottamien palvelujen ja tuotteiden hinnoista. Hinnoitteluperusteista päättää osuuskunnan kokous.

6. Jäsenyys
Osuuskunnan jäseneksi pyrkivän on tehtävä kirjallinen hakemus hallitukselle, joka päättää jäseneksi ottamisesta. Jäsenyys alkaa kun jäsen on maksanut osuusmaksun osuuskunnan pankkitilille.

Osuuskunnan hallitus voi erottaa jäsenen, jos jäsen toimii vastoin osuuskunnan sääntöjä, laiminlyö maksujen suorittamisen osuuskunnalle tai tuottaa toiminnallaan osuuskunnalle haittaa tai vahinkoa.

Jäsen voi erota ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle.

7. Osuuskunnan jäsenten vastuut
Jäsenet eivät vastaa henkilökohtaisesti osuuskunnan velvoitteista.

8. Hallitus
Hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään kymmenen jäsentä. Puheenjohtajan valitsee hallitus. Hallitus on päätösvaltainen kun paikalla on yli puolet hallituksen jäsenistä.

9. Tilikausi
Osuuskunnan tilikausi on 1.1.-31.12

10. Toiminnantarkastaja
Jos osuuskunnalla ei ole velvollisuutta valita tilintarkastajaa, osuuskunnan kokous valitsee toiminnantarkastajan.

11. Vararahasto
Osuuskunnalla on vararahasto. Vararahastoon on siirrettävä viisi prosenttia taseen osoittamasta tilikauden ylijäämästä, josta on vähennetty taseen osoittama tappio edellisiltä tilikausilta. Vararahastoa on kerrytettävä vähintään 2 500 euroon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s