Toiminnan kuvaus

Kirkkonummen ruokaosuuskunta tuottaa osakkailleen tuoreita vihanneksia kesäkauden aikana. Ruokaosuuskunta on vuokrannut pellon Evitskogin kylästä Kirkkonummelta ja hankkii tarvittavat viljelytarvikkeet, työkalut, lannoitteet jne. Osuuskunnalla on palkattu viljelijä jolla on päävastuu viljelmästä. Lisäksi osuuskuntalaiset voivat osallistua viljelyyn talkoissa, joita järjestetään viikoittain. Talkoot ovat täysin vapaaehtoista! Toimintaan liittyy muutakin niinikään vapaaehtoisia hommia: jäsenluettelon ylläpitoa, jakelupisteen hoitamista, talkoiden järjestämistä, katso tarkempia tietoja osuuskunnan jäsenten tehtävistä ja ilmoita jos olet kiinnostunut hoitamaan jotain tehtävää!

Osuuskunnan jäsenet maksavat keväällä ennen viljelykautta satomaksun. Kokonainen satopaketti on mitoitettu pienen perheen avomaanvihannesten perustarpeisiin. Tarjolla on myös puolikkaita, yhden hengen talouksiin sopivia osuuksia. Satomaksua vastaan jäsenet saavat viikoittain (tai parin viikon välein) satopaketin. Satopakettien jakelu alkaa kesäkuun loppupuolella kun ensimmäiset avomaanvihannekset valmistuvat. Satopaketin sisältö ja koko vaihtelee kauden aikana. Peruttu satopaketti voidaan korvata kaksinkertaisella satopaketilla seuraavalla viikolla.

Satopaketti haetaan jakelupisteeltä. Jakelupisteitä voidaan perustaa tarvittaessa lisää, paljon riippuu osuuskuntalaisten aktiivisuudesta.

Osuuskunnan jäsenet maksavat liittyessään osuuskuntaan osuusmaksun 50e. Osuusmaksu palautetaan eroamisen yhteydessä. Liittymisohjeet.

Osuuskunnalla on lisäksi Ragvaldsin museoalueella noin kahden aarin pikkupelto, jota hoidetaan lähinnä talkoilla. Ragvaldsin museoalueella järjestetään ainakin keväällä ja syksyllä talkoopäivä, johon osuuskuntalaiset ja kaikki muutkin voivat osallistua perheineen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s