Kumppanuusmaatalous

valkosipulitKumppanuusmaatalous on ruoantuottajien ja kuluttajien yhteistyötä. Kumppanuusmaatalouden malleja on monenlaisia, mutta yhteisenä tekijänä on että kuluttajat tai kuluttajayhteisöt osallistuvat ruoantuotantoon jollain tavoin. Ihmiset voivat esimerkiksi ryhtyä yhdessä viljelemään maata ja jakaa sekä kulut että sadon. Näin tehdään monissa ruokaosuuskunnissa, kuten esimerkiksi Suomen ensimmäisessä kumppanuusmaataloudessa Herttoniemen ruokaosuuskunnassa. Työtä hoitamaan voidaan myös palkata viljelijöitä tai tuotteet voidaan ostaa suoraan tiloilta, mallista riippuen. Tavoitteena on että ruoka on tuoretta lähiruokaa ja sen tuottaminen on kannattavaa!

Ihmiset ovat aina kokoontuneet yhteen viljelemään ja kumppanuusmaatalous tarjoaa siihen mahdollisuuden juuri nyt. Malli on yhä suositumpi myös muualla maailmassa, englanninkielinen termi on Community Supported Agriculture, CSA. Suomessa toimivia kumppanuusmaatalouksia on koottu tänne: http://ruokaosuuskunta.fi/csa-suomi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s