Sadonjako 11/2015

Satopaketissa 1 kesäkurpitsa, 180g pinaattia, 2 palsternakkaa, 6 pikkunaurista, 1-2 keltajuurta, 380g porkkanaa, 4 ruotimangoldia, salaatinkerä, 100g lehti- tai palmukaalia. Yrttinipussa salviaa ja timjamia.

sato11

Nämä loppukesän kesäkurpitsat eivät enää säily kovin hyvin, joten ne kannattaa käyttää ajoissa. Keräsimme tällä viikolla uunijuurekset ja niihin sopivat yrtit. Keltainen juures lehtineen on keltajuuri. Suppilovahveroita ei valitettavasti ole saatu satopakettiin, koska niitä ei ole löytynyt tarpeeksi.

Keltajuuri (Beta vulgaris)

Keltajuuri oli meillä tänä vuonna kokeilussa ja saimme pienen satsin maisteltavaksi. Keltajuuri on kuin punajuuri, mutta keltainen. Se ei värjää samalla tavalla kuin punajuuri, joten se on huomattavasti helppokäyttöisempi! Kannattaa käyttää muiden juuresten mukana vaikka uunipaistoksessa: pilko kaikki juurekset, laita mausteeksi öljyä, suolaa, pippuria, timjamia ja hieman salviaa. Valkosipuli ja sipuli sopivat myös, samoin mangoldin voi pilkkoa mukaan. Laita voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunti tai kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Hyvä tietopaketti keltajuuresta löytyy Satokausikalenterista!

–Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s