Sadonjako 9/2015

Satopaketissa 1 kesäkurpitsa, pinaatti 200g, palmukaali 100g, 10 pikkusipulia ja isommat niput yrttejä, vaikka kuivattavaksi: kurttulehtistä persiljaa, timjamia ja mäkimeriamia.

sato9

Punasipulien kasvu tosiaan pysähtyi märkään ja kylmään kauteen kesän alkupuolella. Jaamme nyt pikkusipulit kuivattuina. Kannattaa halkaista ja varmistaa että sipuli on kunnossa ennenkuin pilkkoo.

Palmukaali

Palmukaalia käytetään samaan tapaan kuin lehtikaalia, lisää tietoa viime vuoden satopaketista. Tänä vuonna emme ole erotelleet I ja II-laatua (palmukaalin kohdalla ehjiä tai hieman reikäisiä lehtiä) vaan olemme jakaneet kaikille samaa valikoitua satoa.

Yrttinippu

Tämän yrttinipun voi kuivata talven varalle. Persilja säilyy parhaiten kun sen pakastaa tuoreeltaan, mutta sen voi myös kuivata muiden yrttien mukana. Lyhennä varret, timjamin varsia ei oteta mukaan ollenkaan, vaan lehdet kannattaa riipiä. Asettele yrtit ilmavasti leivinpaperille tai puhtaan pyyhkeen päälle. Yrtit kuivuvat nopeasti ihan huoneenlämmössä. Uunissakin voi kuivata, mutta lämmön tulee olla matala, sillä maku kärsii jo yli 30 asteen lämpötilassa. Murentele kuivat yrtit sekoitukseksi ja säilytä tiiviissä lasipurkissa. Perusohje löytyy Martoilta. Yrtit voi myös kuivata nippuina, jotka ripustetaan ilmavaan paikkaan.

–Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s