Sadonjako 2/2015

Satopaketissa perunaa (Annabelle) 2kg, tilliä, salaatinkerä, nippu persiljaa ja naposteluherneitä (vain keskustaan).

sato2

Varhaisperuna Annabelle on nyt nostettu, sitä riitti kahteen satopakettiin. Seuraavalla viikolla nostamme punakuorista Mozartia.

Tilli ja persilja kannattaa säilyttää vesilasissa vaikka pöydällä. Salaatti säilyy jääkaapissa, mutta pussi pitää avata jotta salaatti pääsee kuivahtamaan. Muutama etana on löytänyt meidänkin pellollemme, joten nakertelun jälkiä saattaa esiintyä. Pohdimme nyt miten salaatti suojattaisiin parhaiten ja seuraavat taimet ovat vielä pieniä.

Persiljaa on jaossa kahta laatua: silo- ja kähärälehtistä. Keskustan jakopaketeissa on kähärälehtistä, Evitskogiin ja Kallioon kerätään silolehtistä. Silolehtisen makua sanotaan vahvemmaksi, mutta lienee makuasia kummasta pitää enemmän. Silopersilja kestää hyvin kypsennystä kun taas kähärä lisätään ruokiin vasta lopuksi. Persilja sopii monenlaisiin ruokiin korostamaan makuja. Hyvää kastikkeissa, ripoteltuna keittoon tai salaateissa. Persiljassa on runsaasti folaattia ja vitamiineja, se on antioksidanttista ja antibakteerista. Tällä ehkäpä hieman tavanomaisella yrtillä on siis monia hyödyllisiä ominaisuuksia!

Taittoydinherneitä riitti tällä viikolla vain Keskustan paketteihin. Evitskogin ja Kallion paketeihin herneet kerätään ensi viikolla tai etsitään korvaava tuote. Muutenkin satopakettien sisältö voi jonkin verran vaihdella sadonjakopisteiden välillä. Koska meillä on tavoitteena jakaa kaikki sato pellolta, joudumme välillä jakamaan pienempiä määriä.

Porkkanoita harvennettiin tänään ja ne ovat vielä pieniä. Odottelemme satovuoroon papuja, lehtikaalia, yrttejä, valkosipulia ja kesäkurpitsaa. Ensimmäiset kesäkurpitsan kukinnot aukeavat näinä päivinä ja satoa voi odottaa viikon-parin päästä. Satopakettien sisältö kootaan siis aina sen mukaan, mitä pellolla valmistuu. Tervetuloa tutustumaan!

–Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s