Sadonjako 1/2015

Kauden ensimmäisessä satopaketissa perunaa (Annabelle) 1,5kg, tilliä, naposteluherneitä, raparperiä ja nippu valkosipulin kukkavarsia.
sato1

Herneet ovat palkoineen syötäviä taittoydinherneitä. Maistuvat sellaisenaan, salaatissa tai vaikka kesäkeitossa.

Raparperi on istutettu viime syksynä, joten se ei ehtinyt vielä suuren suureksi. Jaoimme kaiken mitä saatavilla on, kuten osuuskunnan ideologiaan kuuluu. Maustetta kiisseliin tai piirakkaan!

Uutena maistiaisena on todellista sesonkiruokaa: valkosipulin kukkavarsia. Valkosipulin kukkavarret poistetaan, jotta kasvi keskittäisi voimansa sipulin kasvattamiseen. Kukkavarsi on maultaan miedompi kuin kynsi ja sitä voi käyttää valkosipulin tapaan. Varsista syntyy soseutettuna maukasta pestoa tai salaattikastiketta.

Lisää tietoa kukkavarsien käytöstä täältä: Valkosipulin kukkavarsipesto ja What to do with garlic scapes?

valkosipulit

Valkosipulin kukkavarsi myöhemmin kesällä. Kukinnosta saadaan itusilmuja, joista voi lisätä valkosipulia.

–Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s