Heinäkuuta kohti

Huomenna on jo heinäkuu! Alkanut kesä on tarjonnut viileähköjä säitä ja sopivasti sadetta. Kesäkuu on ollut kasvun kannalta selvästi suotuisampi kuin viime vuonna. Tässä näkymiä eilisillalta:

DSC_0321

Härkäpapu Hangdown aloittelee pian kukintaansa.

Ruokaosuuskunnan lajivalikoimaa miettiessä on kiinnitetty huomiota myös ravintoarvoihin. Tässä lajissa ehdotonta eliittiä on lehtikaali. Olemme lisänneet lehtikaalin määrää reilusti, samoin palmukaalta on jälleen viljelyssä. Molemmat ovat erittäin ravinteikkaita ja monikäyttöisiä. Lehtikaali sisältää ravintokasveista eniten B2- vitamiinia, K -vitamiinia ja karotenoideja ja runsaasti C-vitamiinia. Palmukaali on samaa luokkaa ja lisäksi se sisältää runsaasti proteiinia. Satokausikalenteri esitteli viime vuonna lehtikaalin ja palmukaalin.

DSC_0317

Lehtikaalista meillä on tänä vuonna viljelyssä punalehtinen Red Russian.

Lehtikaalin rinnalla tuotamme palmukaalia, joka näin sirosti aloittelee kasvuaan.

Nyt seuraamme perunan kasvua. Kun peruna on tarpeeksi suurta, jaamme ensimmäiset satopaketit viikolla 29 tai 30, ilmoitamme tarkan aikataulun myöhemmin. Tänä vuonna peruna on Evitskogin pellollamme. Lajikkeina meillä on Annabelle, joka on maineeltaan Siiklin veroinen varhaisperuna. Myöhäisempänä lajikkeena on punakuorinen uuniperuna Mozart.

DSC_0319

Peruna on mullattu.

sipuli

Punasipuli harson alla.

Satopaketin suunnittelu on alkanut ja ensimmäiseen pakettiin on tulossa perunan lisäksi punaista kesäsipulia ja retiisiä. Myös tilli ja valkosipuli ovat hyvässä vauhdissa. Satopaketin tarkka sisältö selviää kuitenkin vasta myöhemmin!
–Saara

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Heinäkuuta kohti

  1. Paluuviite: Sadonjako 4/2015 | Kirkkonummen ROK

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s