Taimia

Timjamit on koulittu purkkeihinsa. Purkkien design noudattaa perheen makumieltymyksiä. Talven varrella kertyneet purkit on käytön jälkeen huuhtaistu ja pohjaan on puhkaistu veitsenkärjellä pieni reikä.
taimi-timjami

Persiljan taimettaminen aikaistaa satoa.
taimi-persilja

Kreikanmeirami tai talvimeirami (Origanum vulgare subsp. hirtum) taimettuu hitaasti. Meillä on kasvamassa myös monelle tutumpaa mäkimeiramia (Origanum vulgare). Molempia kutsutaan tuttavallisesti oreganoksi, joten eri lajikkeiden nimitykset nousevat silloin tällöin pohdinnan aiheeksi. Henriette Kressin meirami-sivulla kerrotaan lajikkeiden eroista. Kaupassa myytävä oregano on yleensä oikeaa oreganoa (Origanum onites), joka on läheistä sukua näille kahdelle. Ilmeisesti oikeaa oreganoa ei viljellä Suomessa. Siinä missä oikea oregano on vahvan makuinen ja pippurinen, myös kreikanmeiramin pitäisi olla maultaan voimakkaampi kuin mäkimeirami. Toivottavasti päästään vertailemaan! Meiramia eli maustemeiramia (Origanum majorana) meillä ei tällä kertaa ole viljelyssä.
taimi-oregano

Yksi Ragvaldsin museoalueella kasvavista lipstikkapensaista on nostettu maasta varhain keväällä (luvan kanssa) ja jaettu pieniin osiin. Jakotaimet odottavat ruukuissa yrttimaan kunnostusta. Lipstikassa on kasvun voimaa, heinäkuuhun mennessä jokaisesta taimesta on luultavasti kasvanut jo kunnon pensas.
taimi-lipstikka2

Taimikasvatuksessa on tällä hetkellä lisäksi purjoa, salviaa, minttua ja sitruunamelissaa sekä samettikukkia. Ja ensimmäiset salaatit! Saamme kasvihuoneen nurkkauksen käyttöömme kevään ajaksi, joten sinne laitamme seuraavaksi kylvövuoroon tulevat taimet.

— Saara

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Taimia

  1. Paluuviite: Sadonjako 4/2015 | Kirkkonummen ROK

  2. Paluuviite: Sadonjako 7/2015 | Kirkkonummen ROK

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s