Peltötyöt käyntiin

Talkoot aloitettiin hieman epätoivoisssa tunnelmissa. Pelto oli mutavelliä johon saapas upposi lompsahtaen, samoin kottikärryn rengas. Suurin osa lannasta oli levitetty traktorilla ennen viikonlopun runsaita sateita, mutta yksi kuorma odotti kottikärry-kyytiä pellon alaosaan. Mutta meitä oli päättäväinen porukka kasassa, joten kuorma saatiin pellolle tuota pikaa!

1-talkoot
Talvivalkosipulien kalkitusta. Talvivalkosipulin kynnet istutetaan (tai unohdetaan maahan) syksyllä ja varret nousevat ensimmäisten kevään kasvien joukossa. Varsia voi korjata mausteeksi ruokiin jo tähän aikaan vuodesta. Kasvatus on helppoa: kynnet istutetaan syksyllä ja muistetaan lannoittaa ja kastella. Satoa voi korjata pitkin kesää, ensin varsia ja myöhemmin heinä- elokuussa varsinaisia sipuleita. Hyvät ohjeet kasvatukseen löytyy Hyötykasviyhdistyksen sivuilta. Myös keväällä voi istuttaa valkosipulia, joten omalta pihaltakin ehtii saada satoa vielä tänä kesänä.

1-talkoot5

Lähtiessä paistoi jo aurinko!
1-talkoot3

Pellon kalkituksen hoidamme kun maa on taas traktorin kestävää. Taustalla näkyy kalkittu valkosipulimaa ja raparperipenkki. Kiitokset Merville kuvista!

— Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s