Satopaketti viikko 43

Palsternakka 500g, persiljanippu, lehtikaalta/palmukaalta 80g, loput porkkanat ja pikkulanttu. 

sato13

Lisäksi suppilovahveroita 500g.

Tämä oli kauden viimeinen sadonjako, pellon tyhjennys. Pidämme vielä talkoita Evitskogin pellolla, katsokaa talkoo-aikataulut etusivulta ja ilmoittautukaa mukaan. Tätä kautta ruoditaan ja seuraavaa suunnitellaan osuuskunnan kokouksessa keskiviikkona 12.11. kello 18-20 Ragvaldsin museoalueen renkituvalla!

Palsternakka on hyvää uunissa paahdettuna:

Paahdetut juurekset

palsternakkaa
porkkanaa
perunaa
rosmariinia
(valkosipulia)
hunajaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä (tai voita)

Pilkotaan palsternakka, porkkana ja peruna. Laitetaan voideltuun uunivuokaan ja sekoitellaan mukaan mausteet ja öljy tai voinokareet seäkä hunaja. Uuniin 200 asteesen noin 45 minuutiksi. Kannattaa hämmentää pari kertaa niin maustuu tasaisesti.

Toinen mainio tapa käyttää palsternakkaa on perunamuusi: keitä 1-2 palsternakkaa perunoiden mukana. Palsternakka kannattaa viipaloida pienemmäksi kuin peruna, sillä sen kypsymisaika on pidempi.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Satopaketti viikko 43

  1. Paluuviite: Sadonjako 10/2015 | Kirkkonummen ROK

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s