Satopaketti viikko 38

Punajuuri 4kpl, porkkana 500g, pinaatti 200g, persiljanippu, kesäkurpitsa.

sato8

Osassa paketeista myös avomaankurkkuja ja osassa parsakaalia. Kirkkonummen keskustan isoissa paketeissa on ufon mallinen kesäkurpitsa (kuvassa). Ufokurpitsaa käytetään samaan tapaan kuin kesäkurpitsaa, tosin jos kuori on paksumpi, se kannattaa ottaa pois. Hyvää esimerkiksi viipaloituna uunipaistokseen! Kesäkurpitsat eivät enää näin syksyä kohden kasva suuriksi. Jaamme myös pienet kurpitsat, pieniä sanotaankin paremman makuisiksi.

Omenoita n. 2kg syömisiksi ja 2kg hilloihin tai piirakkaan niitä tilanneille. Omenoita kypsyy edelleen.

Punajuuren nostossa pidämme ensi viikolla tauon ja odotamme jos koko vielä kasvaisi. Meidän kotona tehdään punajuurista sosekeittoa tällaisella perusohjeella:

Punajuurikeitto

4 punajuurta
3 porkkanaa
1 iso jauhoinen peruna tai kourallinen riisiä
puolikas purjo
puolikas kesäkurpitsa
laakerinlehti
öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
timjamia

Lopuksi:
persiljaa
kuohukermaa/smetanaa
sitruuna

Kuori juurekset ja paloittele kesäkurpitsa ja purjo. Kääntele purjoa pannulla öljyssä kunnes pehmenee. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes punajuuri on pehmeää (täysjyväriisi voi vaatia pidemmän keittoajan). Soseuta ja lisää kuohukermaa tai smetanaa maun mukaan. Mausta sitruunamehulla ja persiljalla ja tarjoile ruisleivän ja smetanan kera!

–Saara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s