Pellon laidalta

Evitskogin pellon kylvöt ovat lähteneet hyvään alkuun! Lähes kaikki ovat jo kasvussa ja ensimmäinen lohko on nyt kertaalleen kitketty. Tässä vaiheessa rikkaruohoista peltohatikka vihertää ja leviää kovaa vauhtia, ja sekaan mahtuu myös juolavehnä, ohdake, peltotatar yms…

kitkos

Maissin taimet istutetaan ensi viikolla, ja mahdollisesti keräsalaatit, mikäli ovat kasvaneet riittävästi. Ensimmäisen kylvö näyttäisi osittain epäonnistuneen, mutta lisää on tulossa. Myöhään kylvetty purjo odottaa myöskasvihuoneessa, ja toivomme että ehdimme saada siitäkin hyvän sadon.

monivuotisten-pelto

osa yrttimaasta

Yrttimaan perustustyöt on aloitettu, ja tässä vaiheessa siellä kasvaa ruohosipuli, valkosipuli ja villirukola. Valkosipulia varten säästimme rutkasti tilaa ensi vuodelle, joten tyhjälle kololle kylvimme tälle kesälle puna-apilaa ja raiheinää. Taimikasvatuksessa olevat salvia ja vuoriminttu tekevät tuloaan, ja ovatkin nousseet hyvin. Lisäksi sinne on tulossa mm. lipstikka, raparperi, timjami, mäkimeirami ja sitruunamelissa. Tänä vuonna emme valitettavasti saa satoa kaikista, mutta ensi vuonna sitten. Tilli ja lehtipersilja kasvavat pellolla yksivuotisten puolella.

parsakaali

parsakaali

papu

papu

sokeriherneet

sokeriherneet

— Maria

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s